Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • priebeh prijímacieho konania 2024 na šk.rok 2024/2025

  • ponuka pre deviatakov k štúdiu u nás

    Záujemcom o štúdium pripomíname - prihlášky cez EduPage do 20.03.2024 + nezabudnúť pripojiť potrebné potvrdenia podľa požiadaviek na zvolený študijný/učebný odbor

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • hľadáme UČITEĽA__UČITEĽKU

    odborných predmetov

    STROJÁRSKE ___ kovospracujúca výroba

    pre odbor = strojný mechanik, nástrojár

    STROJÁRSKE ___ automobily

    pre odbor = autoopravár-mechanik

    STAVEBNÉ – pozemné stavby, architektúra

    pre odbor = murár, inštalatér, strechár, pozemné staviteľstvo

    ________________________________________________________________________

    Pracovný pomer:

    od 01.09.2024 do 31.08.2025

    na dobu určitú s možnosťou predĺženia zmluvy na dobu neurčitú

    Rozsah úväzku:

    100 %-ný

    Platové podmienky:

    tarifný plat podľa aktuálneho NV č. 296/2022 Z.z.

    od 1 161,50 € + príplatky

    Vzdelanie:

    podľa zákona č. 138/2019 Z.z. a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z.z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických a odborných zamestnancov – vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v danom študijnom odbore.

    Náplň (druh) práce:

    výchovno-vzdelávacia činnosť vykonávaná pedagogickým zamestnancom

    Požiadavky na uchádzača:

    ●žiadosť o prijatie do zamestnania s uvedením kontaktu ●profesijný, štruktúrovaný životopis ●doklady o vzdelaní (overiť stačí až po prijatí) ●súhlas uchádzača so spracovaním osobných údajov pre potreby prijatia do zamestnania ●preukázanie bezúhonnosti odpisom z registra trestov ●ovládanie štátneho jazyka ●zdravotná spôsobilosť ●splnenie vyššie uvedených požiadaviek uchádzača na vzdelanie

    Ponúkané výhody:

    ●37,50 hod. pracovný týždeň, práca od 6:45 do 14:45 hod.

    ●jednozmenný pracovný režim, 45 dní dovolenky

    Ďalšie požiadavky:

    ●komunikačné schopnosti, ●manuálna zručnosť, ●samostatnosť v práci, ●zodpovednosť a spoľahlivosť, ●ochota učiť sa, ●cieľavedomosť, ●flexibilita, ●počítačové zručnosti

     

    ●hľadáme učiteľa, ktorý je otvorený novým prístupom k výchove, vzdelávaniu a má pozitívny vzťah k žiakom

    Kontaktné informácie:

    SOŠ stavebná, Školská 8, 031 45 Liptovský Mikuláš

    e-mail: sosslm@sosslm.sk,     +421 905 632 867

  • Školský rok 2023/2024

    INFORMÁCIE k aktuálnemu školskému roku 

    na SOŠ stavebnej, Školská 8

  • fotodokumentácia zo stretnutia absolventov stavebky

    0.ročník ABSOLVENTSKÝ GULÁŠ sosslm

  • PRIEBEH PRIJÍMACIEHO KONANIA 2023/2024

  • Život na "našej stavebke"

    Všetky aktuálne informácie zo života našej stavebky nájdete TU

     

    Mimoriadne vydanie školského časopisu LIPTOVSKÝ STAVBÁR v tomto školskom roku. Ak si ho chcete prečítať, kliknite TU

    Od školského roku 2020/2021

    sme prešli s informáciami o aktuálnom školskom dianí do éteru a funguje rozhlasové štúdio s pravidelným vysielaním na interných okruhoch školy.

  • Absolventi našej "stavebky" z roku 1962

    Dňa 15. novembra 2022 sme boli svedkami výnimočnej chvíle. Naša pani riaditeľka privítala na pôde školy našich absolventov z roku 1962 čiže na stretávke po 60 rokoch. Wau!!!

    A namiesto mojich slov si dovolím zverejniť list, ktorým sa vyznali zo svojich pocitov, keď sa vrátili na svoju „alma mater“.

    Vážená pani riaditeľka Ing. Jana Ursínyová!

    S veľkou radosťou a hrejivým pocitom sa v mysli vraciame do vašej zborovne, kde ste nás tak prívetivo a ochotne 15.11.2022 privítali. Ďakujeme Vám za Váš čas, za Vašu ochotu a ústretovosť. Uctili ste si nás seniorov-maturantov, ktorí ani po 60 rokoch nezabúdajú na svoju školu.

    Naša – vaša škola nám dala veľa. Nielen základné vedomosti zo stavebníctva, ale tiež praktické zručnosti, užitočné informácie do života, škola nás naučila niesť zodpovednosť za odvedenú prácu, viedla nás k precíznosti /napr. pri rysovaní/, predstavivosti /na technickom kreslení/, tvorivosti, učila nás vidieť aj estetickú stránku konštrukcií, atď. A vďaka nášmu triednemu profesorovi Ing. Milanovi Dzúrikovi /+91/ sa študenti našej triedy stali uceleným kolektívom, stmeleným tímom, súdržnosť ktorého trvá až dodnes. Videli ste, že aj s veľkými zdravotnými problémami študenti-jubilanti radi na stretnutie prišli.

    V našej triede zmaturovalo 31 študentov, z toho v súčasnosti už 15 odišlo naveky, o šiestich nemáme žiadne informácie. Ostala hŕstka desiatich, ktorí neváhali pricestovať z rôznych kútov Slovenska a ktorým toto stretnutie určite dobilo životnú energiu:

    - Marián Hubka – Lipt.Mikuláš

    - Jarmila Koscelniková, rod. Matlonová – Žilina

    - Želmíra Markušová, rod. Kompišová – Košice

    - Ing. Marianna Miková – Lipt. Mikuláš

    - Ing. Juraj Mravec – Žilina

    - Emília Pavellová, rod. Jarošová – Hybe / sestra významného slov. prozaika Petra Jaroša/

    - doc. Ing. arch. Mgr. Dušan Sokol, PhD – Bratislava

    - Mgr. Ľudmila Sokolová, rod. Štetinová – Bratislava

    - Ing. Stanislav Surovček – Ružomberok

    - Ján Tomčík – Iľanovo

    Absolventi z našej triedy sa úspešne uplatnili v praxi na rôznych pozíciách / projektanti, rozpočtári, stavbyvedúci.../, viacerí ukončili vysokoškolské štúdium a zastávali vysoké posty, napr. Ing. Dušan Ursíny bol námestníkom ministra stavebníctva, doc. Dušan Sokol bol prodekanom Fakulty architektúry SVŠT. S nami študoval aj známy básnik Mgr. Ivan Laučík, člen skupiny Osamelí bežci.

    Pani riaditeľka, ešte raz Vám ďakujeme za prijatie. Prajeme Vám veľa síl a úspechov pri realizácii Vašich skvelých a ambicióznych plánov, v osobnom živote pevné zdravie a veľa spokojnosti.

    Za kolektív spolužiakov

    Ľudmila a Dušan Sokolovci

    Stretnutie s bývalými žiakmi školy je pre nás vždy potešením. Stretnutie s Vami nám pri vašich  spomienkach prinieslo odkrytie zabudnutej a pre nás neznámej histórie našej školy. Želáme Vám pevné zdravie a tešíme sa na ďalšie  spoločné stretnutie s vašimi spomienkami.

  • Naši šachisti na majstrovstvách okresu

    Dňa 16.11.2022 sa konal v priestoroch CVČ Liptovský Mikuláš šachový turnaj – Majstrovstvá okresu v šachu jednotlivcov pre stredné školy v školskom roku 2022/2023.

    Usporiadateľmi turnaja boli Centrum voľného času Liptovský Mikuláš a Liptovská šachová škola – Regionálna šachová akadémia SŠZ. Zo stredných škôl sa turnaja zúčastnilo spolu 44 súťažiacich, 38 chlapcov a 6 dievčat.

    Našu školu reprezentovali 6 žiaci: Adam Baniak a Jakub Mores II.A, Andrej Prostredný a Filip Mihok III.A, Richard Matištík III.B a Adam Likavec IV.A. Všetci odohrali 7 partií s časovou dotáciou 10 minút na partiu a s bonusom 5 sekúnd na ťah.

    Najlepšie za našu školu skončil Jakub Mores na 7.mieste so ziskom 4,5 boda a s poslednou odohratou partiou na prvej šachovnici, kde hral s víťazom celého turnaja. Druhý z našej školy skončil na 15. mieste Adam Likavec, tretí na 17.mieste Adam Baniak, obaja so ziskom 4 bodov, kde o poradí rozhodujú už pomocné body.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • STAVBARINA JE SUPER DŽOB

    Tak ako každoročne, aj tento rok sa pokúšame presvedčiť Vás deviatakov, a Vás milí rodičia o tom, že STAVBARINA JE SUPER DŽOB.

    A preto sa zúčastňujeme všetkých prezentačných akcií, búrz stredných škôl, búrz informácií atď. (Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš). FOTO TU

    Presvedčiť Vás, že takmer každá ľudská aktivita prebieha v stavebnom diele, či už interiérovom alebo exteriérovom a stavebníctvo teda ponúka širokú a nepretržitú možnosť uplatnenia sa.

    Presvedčiť Vás o tom, že stavebníctvo realizuje nové stavby, rekonštruuje existujúce objekty, vytvára infraštruktúru, formuje krajinu a teda ponúka širokú a nepretržitú možnosť uplatnenia sa.

    Presvedčiť Vás o tom, ako chýbajú kvalitní majstri stavebnej výroby a stavbyvedúci, ktorí sú v normálnom „stavebnom svete“ základná a neobíditeľná osoba a o tom, že na stavbách je už kritický nedostatok kvalifikovaných remeselných odborníkov (murár, maliar, klampiar, pokrývač, tesár a i.), od ktorých priamo závisí kvalita vykonanej práce a tu zase stavbarina ponúka širokú a nepretržitú možnosť uplatnenia sa.

    ROZMÝŠĽAJTE!!!!

    P.S. A my ďakujeme našim kolegom Mirovi, Rudovi a Naďke a našim študentom - Sofii z I.A, obom Natáliám z III.A a Timei, Radkovi a Tobiášovi zo IV.A za to, že nám dotiahnu na školu dostatok nových čerstvých stavbárov a stavbárky.

  • NAŠI ŽIACI na DOD Žilinskej univerzity

    Dňa 9.11.2022 sme sa na pozvanie z Katedry energetickej techniky ( http://ket.uniza.sk/ ) Strojníckej fakulty ( www.fstroj.uniza.sk ) Žilinskej univerzity ( www.uniza.sk ) zúčastnili prehliadky a prezentácie katedry.

    Takého nášho súkromného dňa otvorených dverí na katedre.

    Naši tretiaci a štvrtáci odborného zamerania TZB sa na akcií dozvedeli všetko o možnostiach štúdia, ubytovania, športovania, stravovania, skrátka všetkého ohľadom ich prípadného štúdia na katedre.

    Celý program bol perfektne pripravený a pod dohľadom tajomníka katedry pána doc. Ing. Radovana Noseka, PhD. a ústretových doktorandov nás previedli viacerými laboratóriami zameranými na výskum problematiky klimatizácie, vetrania a vykurovania, priestormi katedry, internátov a jedálne.

    Na záver pripravili zaujímavú súťaž cez mobilné telefóny so zaujímavými výhrami a o svojich skúsenostiach so štúdiom na katedre nám porozprávala aj naša absolventka Radka.

  • OCENENIE ŽIAKOV sosslm V RÁMCI ŽILINSKÉHO KRAJA

    V Sobášnom paláci v Bytči sa vo štvrtok (27. 10. 2022) uskutočnilo slávnostné oceňovanie žiakov zo všetkých stredných škôl Žilinského kraja. Stalo sa tak pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

    Ocenených bolo 41 žiakov stredných škôl z celkového počtu 98 nominovaných. Ocenení boli za úspechy a výsledky v oblasti výchovy a vzdelávania v 5. kategóriách: mimoriadne študijne výsledky, šport, umenie a kultúra, mimoriadny čin ľudskosti, duálne vzdelávanie.

    1. KATEGÓRIA – MIMORIADNE ŠTUDIJNÉ VÝSLEDKY (43 NOMINÁCIÍ/15 OCENENÝCH)

    Z našej školy bol nominovaný a aj ocenený v tejto kategórií RADOSLAV BELKO z triedy IV.A.

    V rámci výchovno - vzdelávacieho procesu Radko príkladne pracoval počas dištančného vzdelávania a dosiahol obdivuhodné výsledky. Rozvíjal svoje schopnosti aktívnym hľadaním riešení problémov, a tak sa výnimočne vypracoval až k študijnému priemeru 1,00 na konci tretieho ročníka. Získal tiež odborné kompetencie, ktoré využíva v praxi v troch projekčných firmách na tvorbe vizualizácií a modeloch do virtuálnej reality – čo možno považovať za neformálne duálne vzdelávanie.

    Radko získal školskom roku 2021/2022 krásne 3. miesto na krajskom kole v Stredoškolskej odbornej činnosti, zúčastnil sa celoslovenskej súťaže pre stredné školy, „Garden Semmelrock“, ako aj študentskej súťaže Xella a pokračuje v nich vo štvrtom ročníku.

    4. KATEGÓRIA- MIMORIADNY ČIN ĽUDSKOSTI (8 NOMINÁCIÍ/5 OCENENÝCH)

    Z našej školy bol nominovaný a aj ocenený v tejto kategórií TOBIÁŠ HRMO z triedy IV.A.

    Tobiáš je žiak s výbornými študijnými výsledkami, s aktívnym prístupom k školským súťažiam a olympiádam. Dlhodobo sa sústavne venuje dobrovoľníckej práci v kresťanských organizáciách: eRko Hnutie kresťanských spoločenstiev detí a Spoločenstvo TYMIAN (DOMKA).

    Aktívne sa zúčastňuje pri spolutvorbe detských a mládežníckych aktivít a táborov.

    Tobiáš je aktívny aj v škole. Získal 3. miesto na krajskom kole v Stredoškolskej odbornej činnosti, zúčastnil sa celoslovenskej súťaže pre stredné školy, „Garden Semmelrock“, ako aj študentskej súťaže Xella.

    A tak napriek svojmu mladému veku ukazuje správnu cestu ďalším generáciám detí, mladých ľudí a pozitívne ovplyvňuje klímu v školskom kolektíve. Aktívne pracuje aj v školskom rádiu „RÁDIO STAVBÁR“.

    Chalani, ďakujeme a gratulujeme.

    Odkaz na kompletnú fotodokumentáciu z podujatia: https://flic.kr/s/aHBqjAcPX3

  • Odborná exkurzia - priehradný múr vodná nádrž Liptovská Mara

    Dňa 28.9.2022 sme s láskavým dovolením štátneho podniku SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, Povodie horného Váhu, odštepný závod Správa povodia horného Váhu (http://www.svp.sk/.../sprava-povodia-horneho-vahu.../ ) mohli navštíviť v rámci odbornej exkurzie priehradný múr vodného diela Liptovská Mara (kto chce vedieť viac sk.wikipedia.org/wiki/Liptovsk%C3%A1_Mara_(priehrada) ).

    Študenti III.A a IV.A sa najskôr v sprievodnom slove dozvedeli všetky dôležité fakty o vodnom diele a priehrade, prešli sme si celé vnútro múru a aj exteriérové časti.  FOTODOKUMENTÁCIA

    A keďže sme mali krásne počasie prešli sme sa a navštívili aj vežu kostola Blahoslavenej Panny Márie a Archeologické múzeum v prírode NKP Liptovská Mara na Havránku. (https://sk.wikipedia.org/wiki/Havr%C3%A1nok )

  • Plavecký kurz 1.ročníkov

    V dňoch 19. - 23. a 26. - 30. októbra 2022 sa žiaci prvých ročníkov tried I.A, I.C a I.D zúčastnili na zaujímavom kurze, ktorý je povinnou súčasťou učebného plánu študijných aj učebných odborov v súlade s našim Školským vzdelávacím programom.

    Išlo o Kurz pohybových aktivít v prírode, v prípade prvákov ide o päťdňový plavecký kurz TU

    Kurz prebiehal na mestskej krytej plavárni a žiaci sa naučili alebo zdokonaľovali v plaveckých spôsoboch prsia, kraul a znak, správnom štýle skokov do vody a vyskúšali si aj poskytnutie prvej pomoci pri záchrane topiaceho sa.

    Ďakujeme plaveckým inštruktorom hlavne Mgr. Jánovi Ďuricovi, Ing. arch. Miroslavovi Šufliarskému, Ing. Janke Uhrínovej a ostatným, ktorí sem-tam zaskočili.

    „Dúfame, že kurzom sme aspoň trochu zvýšili Vašu úroveň pohybových schopností, upevnili zdravie, zvýšili telesnú zdatnosť a pohybovú výkonnosť“ (vaši plaveckí inštruktori).

    Tiež dúfame, že sa naši prváci navzájom lepšie spoznali.

  • Pomaturitné stretnutia po 20 rokoch

    A spustili sa nám po dlhej covidovej prestávke aj stretávky.

    Naposledy dve po okrúhlych 20 rokoch. TU

    Najskôr to boli študenti 4.A, odboru výroba v stavebníctve so zameraním na pozemné staviteľstvo s bohužiaľ už zosnulou pani triednou Mgr. Danielou Setteyovou.

    A potom študenti zo 4.C, odboru technické a informatické služby v stavebníctve s triednou učiteľkou pani Ing. Andreou Stankovianskou (vtedy ešte Ondečkovou).

    Obidve triedy končili v roku 2002. (ináč ďakujeme za pozvanie)

    P.S. Pre ostatných našich absolventov, ak organizujete stretko príďte aj do školy pozrieť, radi Vás uvidíme, pokecáme, odfotíme.

  • Kurz Ochrana života a zdravia a ...

    Dňa 6.9.2022 sme 1. časťou začali napĺňať učebné osnovy účelových cvičení a kurzov Ochrana života a zdravia, ktoré sú povinnou súčasťou výchovy a vzdelávania žiakov 1., 2. a 3. ročníka študijných a učebných odborov našej školy v súlade so Školským vzdelávacím programom.

    V prvej fáze sme realizovali presun po evakuačnej trase na pamätník a vojenský cintorín Háj Nicovô.

    V druhej fáze po prejdení stanovíšť nasledovala návšteva pamätníka padlým a vojenského cintorína Háj Nicovô, ktorý je najväčším vojenským pohrebiskom československých vojakov na Slovensku, ktorí padli počas druhej svetovej vojny na území bývalých okresov Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Ružomberok a Dolný Kubín. Je miestom posledného odpočinku 1386 vojakov – príslušníkov 1. československého armádneho zboru, ktorí padli v bojoch o Liptovský Mikuláš v r. 1945.

  • Začiatok školského roka

    Školský rok 2022/2023 sa začína 5. septembra 2022. 

    Slávnostné otvorenie pre žiakov sosslm sa uskutočnilo o 8.00 hod. na školskom dvore pavilónu A na Školskej ulici č.8. Žiaci sa stretnú so svojimi triednymi učiteľmi. 

    Podľa pokynov ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR platí, že "Uskutočňovanie školského vyučovania v škole a prevádzka školských zariadení bude aj naďalej na základe predloženia vyhlásenia o bezpríznakovosti."

    • je potrebné vyplniť pred nástupom do školy "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" v aplikácii EduPage,
    • pre žiakov 1. ročníkov, ktorí ešte nemajú prístup do EduPage našej školy je potrebné: vytlačiť si, vypísať formulár a odovzdať ho pri prvom stretnutí s triednym učiteľom.

    Želáme Vám pekný zvyšok prázdnin a už teraz sa na Vás tešia učitelia sosslm.

    Prosíme rodičov žiakov prvých ročníkov so ŠVVP, aby priniesli kópie správ triednym učiteľom na otvorenie školského roka.

  • Ponuka nehnuteľného majetku na prenájom

    1. nebytový priestor v budove školy (pavilón B) na Ulici J.Janošku 4, Liptovský Mikuláš, na prízemí: vľavo - o výmere 55,19 m2, bližšie informácie TU
    2. nebytový priestor  v budove dielní odborného výcviku (pavilón C) na Ulici Družstevná 9, Liptovský Mikuláš, v strednej časti na prízemí: miestnosť č.1 (miestnosť určená na zváranie) - o výmere 67 m2, bližšie informácie TU

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola stavebná Liptovský Mikuláš
    Školská 8
    031 45 Liptovský Mikuláš

    pavilón "A" - riaditeľstvo
    +421 44 55 229 63

    pavilón "C" - školské dielne OVY
    +421 44 55 214 03

    sosslm@sosslm.sk